SPOT ON JAZZ

PROGRAMMA

12

mei
20:00 – 21:00

H A S T

Meer info

19

mei
20:00 – 21:00

RAPIDMAN

meer info

26

mei
20:00 – 21:00

COMPRO ORO

meer info

02

juni
20:00 – 21:00

WASDAMAN

meer info

H A S T

Met een recept van snoeiharde riff rock, minimale soundscapes en noise elementen, dat klinkt als een unieke mengeling tussen een Mondriaan en een Pollock, is H A S T mind-, ear- en heart-blowing. Een verkenning van extreme dynamieken, pure eenvoud en alles daartussenin.
H A S T, opgericht door altsaxofonist Rob Banken, is een instrumentale band met roots in jazz, rock en improvisatie. Hun typerende sound wordt het best omschreven als een onversaagde verkenning van verbluffende eenvoud, riffs, en vrije improvisatie.
Ubi Sunt (Waar zijn… {zij}?), is een deel van de Latijnse vraag “Ubi sunt qui ante nos fuerunt?” (Waar zijn zij die voor ons waren?’). Dit soort vraagstelling evolueerde tot een stijlfiguur in de Middeleeuwse poëzie, die voornamelijk werd gebruikt in de toen populaire elegieën (een verwijzing naar ‘Elegy’, het debuutalbum van H A S T).

Line-up

Rob Banken – altsax
Artan Buleshkaj – gitaar
Roeland Celis – gitaar
Cyrille Obermüller – contrabas
Elias Devoldere – drums

Beluister op Spotify

RAPIDMAN

Rapidman is een nieuwe supergroep met muzikanten van Flat Earth Society, Arno, Arsenal en Nordmann. De groep laat zich inspireren door analoge soundscapes en wil een vernieuwende filmische trance creëren bij de luisteraar. Behalve enkele demo’s verscheen van RPDMN nog geen officiële release. We kunnen wel al meegeven dat de band hun sound omschrijft met de volgende woorden: “Vrijheid, eigenheid, sterke lyrische melodieën onderbouwd door een sterke fantasierijke groove geboetseerd met wilde ongedefinieerde, dromerige elektronica.”

Line-up :

Rob Banken (alto saxophone)
Matthias De Waele (drums)
Peter Delannoye (trombone)
Mirko Banovic (electronica)
Dries Geusens (electric bass)

COMPRO ORO

“Hoewel de Gentenaren van Compro Oro nog steevast hun Hawaiiaanse hemden dragen, bewijzen ze op dit album dat geen enkele wereldcultuur hen inspiratieloos laat”, schreef Indiestyle vorig jaar bij de release van Simurg – een samenwerking met de Turkse iconen Murat & Esma Ertel. “De spontaniteit en spiritualiteit zitten als vet in de veren, en ervaring hebben ze genoeg.”

Nu eens laat Compro Oro zich meeslepen door latin jazz, dan weer door onversneden Americana, maar evengoed door Turkse psychedelica. Het decor voor deze live-stream is trouwens al even bijzonder: het kasteel van Melle! Ook belangrijk: ze zullen volledig nieuw werk brengen.

Line-up

Wim Segers – vibraphone, marimba, synth, glockenspiel, percussion
Bart Vervaeck – electric guitar, pedal steel, oud, 5-string banjo
Matthias Debusschere – electric bass, electric ukulele
Falk Schrauwen – kalimba, congas, percussion
Frederik Van den Berghe – drums

WASDAMAN

Wasdaman is nog zo’n critical darling. En terecht! “Wasdaman flirt met progrock en elektronica,” stond in Knack Focus, “maar de band laat zich niet herleiden tot de invloeden van bijvoorbeeld Zappa. Hun muziek is vooral een woeste, ongeremde vibe en de liefde voor de elektrische gitaar.”

Of in de woorden van Wim Wabbes (Handelsbeurs): “Als je even afstand neemt van de muziek, slaat de complexiteit en virtuositeit je met verstomming. Een golf van energie en muzikaliteit zonder weerga.”

Line-up

Bas Bulteel – Fender Rhodes, Keyboards 
Bart Vervaeck – Gitaar 
Frank Debruyne – Saxen 
Joshua Dellaert – Bas 
Jonathan Callens – Drums

Beluister op Spotify