Veelgestelde vragen

Ik wil de concerten uitgesteld bekijken. Vanaf wanneer kan dat?

Vanaf zondag 31 mei om 18 uur zal je als tickethouder alle concerten een week lang (tot en met zaterdag 6 juni) in uitgesteld relais kunnen bekijken via deze link. Je kan ook volgende volledige link in je browser plaatsen: https://jazz.be/beljazzfestlive/. Op de pagina kan je vervolgens elk concert individueel aanklikken.

Ik wil inloggen op de livestream. Waar en wanneer doe ik dat?

Heb je een ticketcode, dan kan je via deze link inloggen op de livestream. Op vrijdag 29 mei kan dit vanaf 18 uur, op zaterdag 30 mei kan dit vanaf 17.30 uur.

Ik heb een cadeaubon gekregen. Hoe kan ik deze verzilveren?

Met een cadeaubon kan je niet meteen inloggen op de livestream. Ga eerst naar de ticketpagina en selecteer een regulier ticket voor BEL JAZZ FEST door op de +-knop te klikken. Klik vervolgens onderaan naast “JE SELECTEERDE 1 TICKET” op “VOLGENDE”. Vul nu je gegevens in en klik op “VOLGENDE”. Je bent nu op de pagina “SAMENVATTING”. Vul nu bij “EEN KORTINGSCODE?” je cadeauboncode in. Klik ten slotte op “BEVESTIG”. Nu kan je je ticket downloaden door op de knop “DOWNLOAD TICKET” te klikken. Op deze pdf vind je de code waarmee je de livestream kan activeren.

Ik heb je een partnercode. Hoe kan ik daarmee inloggen?

Met een gratis code kan je niet meteen inloggen op de livestream. Ga eerst naar de ticketpagina en klik op “HEB JE AL EEN CODE”. Vul vervolgens je code in, klik op “TOEPASSEN”  en doorloop verder de ticketprocedure. Nu kan je je ticket downloaden door op de knop “DOWNLOAD TICKET” te klikken. Op deze pdf vind je de code waarmee je de livestream kan activeren.

Wat gebeurt er met de donaties?

De organisatie van Bel Jazz Fest vraagt, ook al is het een online festival, heel wat voorbereiding. Er komen ook diverse kosten bij kijken (we willen de artiesten eerlijk verlonen,  er moet gezorgd worden voor veilige omstandigheden, personeel voor het bedienen van goede licht- en geluidsinstallatie), en tenslotte brengt het streamen van een tweedaags festival extra kosten mee, die gedeeld worden door de verschillende partners. Door te doneren zorg je ervoor dat er net iets meer ademruimte is voor de organisatie van het evenement.

Is er een mogelijkheid om een ticket cadeau te doen?

Het is zeker mogelijk om een ticket cadeau te doen. U dient dan wel het emailadres van de gelukkige in te vullen, en dan sturen wij hem of haar een mail met de toegangscode om van het festival te genieten. U kunt uiteraard ook zelf een ticket kopen, en de bevestigingsmail forwarden naar de betrokkene.

Kan ik mijn aankoop annuleren?

Het is niet mogelijk om uw aankoop te annuleren. De streaming blijft voor ticketkopers wel nog een hele week beschikbaar. Als u dus een of meerder concerten moet missen, dan kunt u dat achteraf nog inhalen

Gaat dit ’s avonds of overdag door?

De concerten worden gestreamd vanaf 18.30 (vrijdag 29/5) en 18.00 (zaterdag 30/5). De meeste van die concerten worden live uitgezonden, een aantal wordt eerder opgenomen omdat we strikt alle veiligheidsmaatregelen naleven (de artiesten moeten afstand kunnen houden, de concertplek wordt grondig gepoetst en ontsmet voor/na elke performance).

Zal er publiek aanwezig zijn?

Er zal geen extern publiek aanwezig zijn. Om de organisatie strak en veilig te laten verlopen (de hygiëne-maatregelen worden strikt nageleefd!) zijn naast de artiesten enkel de technische teams aanwezig.

Ik kan niet inloggen met mijn code.

Je hebt waarschijnlijk al nagekeken ofdat je geen typfout hebt gemaakt? Is het jouw code? Of heb je de code gekregen van iemand? De code kan je namelijk niet doorgeven. 

Het systeem zegt dat mijn code al gebruikt is.

Is het jouw code? Of heb je de code gekregen van iemand? De code kan je namelijk niet doorgeven. 

Ik heb een ticket gekocht maar heb de code niet ontvangen.

Kijk eens in je spamfolder? Of stuur een bericht naar info@jazz.be met het emailadres waarmee je het ticket gekocht hebt, we sturen je code opnieuw.

De livestream start niet op.

Soms gaat de speler niet automatisch over in de live weergave, een simpele refresh van je pagina zal dit normaal verhelpen. Als dit niet werkt probeer je best een andere internet browser. Onze voorkeur gaat naar Google Chrome of Mozilla Firefox.

De livestream hapert of valt weg.

Kan het zijn dat je een trage internetconnectie hebt? Probeer dan eventuele andere tabbladen te sluiten en ook andere openstaande programma’s. Zet je vliegtuigstand even op en af. Zijn er teveel gebruikers op hetzelfde wifi netwerk? Vraag hen om de lijn vrij te houden. Wij adviseren een vaste, bekabelde verbinding te gebruiken voor het beste resultaat. Indien dit niet mogelijk is raden we je aan om niet te ver van je Wifi modem te gaan.

Er is beeld maar geen geluid.

Controleer de instellingen van je geluidskaart of speakers. Test je geluid met deze video: https://www.youtube.com/watch?v=lIIOOoMJo0I. Ook geen geluid? Dan is er iets mis met jouw geluidskaart of speaker. Probeer andere speakers, koptelefoon of doe een update van de driver van je geluidskaart.

Ik heb alles nagekeken maar het werkt nog steeds niet.

Herstart je computer en probeer opnieuw. Lukt het nog steeds niet? Stuur dan een bericht naar info@jazz.be met een zo compleet mogelijke beschrijving van wat er niet lukt.